Man kissade i vattenreservoar – nu töms den

19-åringen lättade på trycket i en vattenreservoar.

Nu planerar myndigheterna att tömma hela tanken – på 144 miljoner liter dricksvatten.

En piss i Nilen? Närmare än så här kommer man knappast.

Det var vid 01-tiden natten mot onsdagen som den 19-åriga mannen tömde blåsan i Mount Tabors vattenreservoar i Portland, USA.

Fångades av övervakningskamera

Händelsen fångades av en övervakningskamera och mannen greps senare tillsammans med två vänner misstänkt för intrång och offentlig urinering.

Vattnet i reservoaren är renat och används som dricksvatten i hushållen i staden. Trots att myndigheterna inte bedömer att det är en hälsorisk att dricka vattnet har de nu beslutat att tömma hela tanken – på 144 miljoner liter dricksvatten – i Columbia River.

– Våra kunder förväntar sig att deras vatten inte förorenas avsiktligt, säger David Shaff vid Portlands vattenkontor.

Nota på hundratusentals kronor

Om den gripna 19-åringen valt att rikta strålen i säg, en buske eller på trottoaren, kunde han ha sparat invånarna en nota på flera hundra tusen kronor. 2011, när en 22-årig man kissade i en av vattentankarna, tömde myndigheterna tanken med en kostnad av 215 000 kronor, skriver USA Today.

Beslutet skapade en våg av missnöje bland kunderna, som påpekade att döda djur ibland faller ned i vattenreservoarerna utan att de töms.

– Jag tror att det handlar om en allmän äckel-faktor som "Ja, vi har fåglar där nere hela tiden, men vi låter inte människor kissa där hela tiden", sa David Shaff som försvar för beslutet 2011.

Publisert: