Nyheter

Man kissade i vattenreservoar – nu töms den

Av: 

Ida Persson

NYHETER

19-åringen lättade på trycket i en vattenreservoar.

Nu planerar myndigheterna att tömma hela tanken – på 144 miljoner liter dricksvatten.

En piss i Nilen? Närmare än så här kommer man knappast.

Det var vid 01-tiden natten mot onsdagen som den 19-åriga mannen tömde blåsan i Mount Tabors vattenreservoar i Portland, USA.

Fångades av övervakningskamera

Händelsen fångades av en övervakningskamera och mannen greps senare tillsammans med två vänner misstänkt för intrång och offentlig urinering.

Vattnet i reservoaren är renat och används som dricksvatten i hushållen i staden. Trots att myndigheterna inte bedömer att det är en hälsorisk att dricka vattnet har de nu beslutat att tömma hela tanken – på 144 miljoner liter dricksvatten – i Columbia River.

– Våra kunder förväntar sig att deras vatten inte förorenas avsiktligt, säger David Shaff vid Portlands vattenkontor.

Nota på hundratusentals kronor

Om den gripna 19-åringen valt att rikta strålen i säg, en buske eller på trottoaren, kunde han ha sparat invånarna en nota på flera hundra tusen kronor. 2011, när en 22-årig man kissade i en av vattentankarna, tömde myndigheterna tanken med en kostnad av 215 000 kronor, skriver USA Today.

Beslutet skapade en våg av missnöje bland kunderna, som påpekade att döda djur ibland faller ned i vattenreservoarerna utan att de töms.

– Jag tror att det handlar om en allmän äckel-faktor som "Ja, vi har fåglar där nere hela tiden, men vi låter inte människor kissa där hela tiden", sa David Shaff som försvar för beslutet 2011.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert: