Kvinna födde på flygplan – dumpade barnet på toaletten

NYHETER

En 37-årig kvinna drabbades av kraftiga blödningar mitt under flygningen och fick tas om hand av vårdpersonal under en mellanlandning.

Först när flyget nått sin slutdestination uppdagades sanningen då städpersonalen gjorde en makaber upptäckt – ett dött spädbarn i en papperskorg inne på planets toalett.

Nu har kvinnan gripits, rapporterar the Jakarta Post.

Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/TT

Den 37-åriga kvinnan, en indonesisk gästarbetare i Förenade Arabemiraten, ska ha fött barnet i hemlighet under flygresan mellan Abu Dhabi och Indonesiens huvudstad Jakarta, varpå hon drabbats av svåra blödningar.

Kvinnan gavs syrgas och piloten meddelade att planet skulle göra en extra mellanlandning i Bangkok på grund av hennes hälsoläge. Hon omhändertogs av vårdpersonal på Bangkoks flygplats och det Airbus-plan hon flugit med fortsatte färden mot Indonesien en timme därpå.

Ville inte ha det utomäktenskapliga barnet

Först när planet nått sin slutdestination uppdagades sanningen när städpersonal upptäckte ett dött spädbarn i papperskorgen inne på en av flygplanets toaletter. Enligt nyhetsbyrån AFP ska den nyfödde pojken ha varit invirad i en plastpåse och nerstoppad i papperskorgen.

Barnets mamma har erkänt att hon fött barnet, men säger enligt The Jakarta Post att hon gjort sig av med barnet då det var ett resultat av en utomäktenskaplig relation med kvinnans arbetsgivare.

Det är ännu oklart exakt vad som orsakade barnets död.

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Indonesien

Jakarta