Ulricehamn

Dna-träff i mordutredningen i Ulricehamn

Av: 

Josefin Silverberg

Christoffer Nilsson

NYHETER

Polisen har fått en dna-träff efter att ha topsat ett stort antal personer för mordet på en kvinna i Ulricehamn i oktober.

Mannen vars dna matchar brottsplatsen dog under veckan, misstanken är enligt Aftonbladets uppgifter att han har tagit sitt eget liv.

– Han förstod att han skulle åka dit, säger en källa.

De uppgifterna vill polisen inte kommentera i nuläget.

Utredningen av mordet på den 60-åriga kvinnan har pågått sedan hon hittades mördad i motionsområdet Lassalyckan i Ulricehamn den 24 oktober förra året. Den fjärde december började polisen kalla hundratals personer till förhör och dna-topsning. De som inte infunnits sig till topsning, ett stort antal personer, har polisen sökt upp. En av dem var den misstänkte mannen, som liksom den mördade kvinnan är hemmahörande i Ulricehamn.

”Inget som pekar på fler gärningsmän”

– Han är okänd för oss sedan tidigare. Han var kallad till topsningen men kom inte. Då har vi en rutin att vi besöker dem och topsar dem hemma, Vi topsade honom och i dag fick vi en träff på hans dna från brottsplatsen. I utredningen finns inga uppgifter som pekar på någon ytterligare gärningsperson, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare i mordutredningen.

Polisen har under dagen fått besked om att den misstänkte mannen dött under veckan. Polisen misstänker inget brott bakom hans dödsfall. Enligt Aftonbladets uppgifter var mannen i 20-årsåldern, något som polisen inte bekräftar. Däremot säger polisen att han matchar den gärningsmannaprofil som tagits fram.

– I nuläget finns det ingen uppenbar koppling mellan honom och brottsoffret, men utredningen fortsätter naturligtvis och det är vad vi kommer jobba med att kartlägga framöver, säger Göran Arvidsson.

Källa: ”han förstod att han skulle åka dit”

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänks mannen ha tagit sitt eget liv.

– Han förstod att han skulle åka dit, säger en källa.

De uppgifterna vill inte polisen kommentera i nuläget.

– Jag kan inte säga mer än att vi inte misstänker något brott bakom hans död, säger Göran Arvidsson, biträdande utredningsledare.

Polisens kommer nu att slutföra mordutredningen. Topsningsarbetet avbröts direkt efter dna-träffen blev känd.

– Polisutredningen av mordet är ännu inte avslutad. Men med tanke på den oro som mordet väckt i Ulricehamn är dna-träffen i mordutredningen ett viktigt trygghetsskapande besked för både anhöriga till brottsoffret och till alla i Ulricehamn, säger lokalpolisområdeschef Tomas Stakeberg Jansson.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Ulricehamn

LÄS VIDARE

Polisen topsar hundratals för att hitta mördaren

ÄMNEN I ARTIKELN

Ulricehamn