Överlevde busskraschen i Peru – kastade sig ut genom fönstret

NYHETER

51 personer omkom i en våldsam busskrasch norr om Lima i tisdags.

En av passagerarna lyckades mirakulöst kasta sig ut genom ett fönster strax innan bussen störtade handlöst 100 meter ned i ravinen.

– Han klarade sig med en bruten arm, säger läkaren Victor Viru på Chancays sjukhus till peruanska medier.

Foto: Vidal Tarky/Andina/AP
Bussen med över 50 passagere störtade ned i en ravin.

Det var i tisdags som den dramatiska bussolyckan inträffade på kustvägen omkring 45 kilometer norr om huvudstaden Lima i Peru.

Bussen var på väg från Huacho, 130 kilometer norr om Lima, och skulle till huvudstaden när den krockade med en lastbil och störtade omkring 100 meter rakt ned i en ravin i ett område som kallas Djävulens kurva.

Ombord fanns 57 personer, varav 51 personer omkom i kraschen. Sex av de döda ska vara barn, enligt peruanska hjälparbetare.

De sex personer som överlevde olyckan uppges vara svårt skadade.

Kastade sig ut genom fönstret

En av dem som lyckades rädda sig ur bussen var passageraren Maximo Jimenez, 24, som hoppade ut genom fönstret strax innan bussen störtade ner i ravinen.

Jimenez bröt armen och tog sig till sjukhuset med en taxi.

– Han är just nu under observation, säger läkaren Victor Viru på Chancays sjukhus till peruanska medier.

Tv-bilder visar bussvraket liggande upp och ned bara några meter från havet. En helikopter vinschade ner räddningspersonal medan andra tog sig ner till fots med hjälp av rep.

Ska lyfta upp bussen med en kran

Över 200 personer från polisen, armén och flottan har deltagit i räddningsarbetet som fick avbrytas under tisdagskvällen då tidvattnet stigit och nått bussen. De kommande dagarna planerar myndigheterna att låta en kran försöka lyfta upp fordonet och på så sätt avsluta insatsen.

Perus president Pedro Pablo Kuczynski skriver på Twitter att ”det är mycket smärtsamt att drabbas av en olycka av denna omfattning” och uttryckte även sin sympati för de döda, och de drabbades familjer och anhöriga.

2 600 döda i trafiken

Motorvägen Pasamayo, som olyckan inträffade på, trafikeras endast av bussar och lastbilar då personbilar körs en annan väg. Enligt nyhetsbyrån AFP är vägen mycket farlig då där frekvent förekommer dimma samt att den höga luftfuktigheten i området kan göra körbanan mycket hal.

Över 2 600 människor omkom i trafiken i Peru 2016, enligt officiell statistik.

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Peru

Bussar