Funktionshindrade Daniels bil totalförstördes

avPer Kudo

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: PRIVAT
Daniel Rahms specialanpassade bil tog åtta månader att få klar. I helgen totalförstördes den.

Under helgen brann flera bilar i Göteborgsområdet. En av dem var en specialanpassad bil som användes av funktionshindrade Daniel Rahm, 17.

– Hans frihet är förstörd ett halvår framåt, säger pappan Morgan.

Brinnande bilar förekommer ofta i tidningsartiklar. För det mesta innehåller artiklarna bara några rader, tidpunkt och gatunamn. Men en bilbrand kan få stora konsekvenser.

Fråga familjen Rahm i Önnered utanför Göteborg.

Flera bränder

I helgen brann nio bilar i Göteborgsområdet under ett dygn. En av bilarna var en specialanpassad bil med bland annat höj- och sänkfunktion och ett specialsäte. Bilen är nu totalförstörd.

Morgan Rahm förklarar att det kostade 320 000 kronor att anpassa bilen till sonens behov.

– Hans frihet är förstörd ett halvår framåt, säger han.

Sonen Daniel är rullstolsburen och har en ovanlig sjukdom. Sjukdomen har bland annat gjort honom blind och försämrat hans förmåga att förstå information.

– De här idioterna som springer runt och förstör bilar, jag vill att de ska förstå vilka konsekvenser det får, säger Morgan.

Kommer ta flera månader

Under söndagen hyrde pappan en bil för att sonen ska få komma ut. Kostnaden går på 3 600 kronor. På så sätt blir en planerad resa till bland annat Kolmården av.

– Men kostnaden är inte hållbar i längden. Daniel tycker om hockey och fotboll. Han spelade hockey fram till han var nio år, när han drabbades av sjukdomen. Hur ska han nu komma ut? säger Morgan.

Han tror att det kommer ta flera månader att skaffa fram en ny specialanpassad bil.

– Man läser dagligen om bilbränder. Men man tänker sällan på hur det drabbar de enskilda, säger Morgan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg