Uppgifter: Salah Abdeslam har flytt till Syrien

avNiklas Svahn

1 av 87
Salah Abdeslam, 26.

Fransk underrättelsetjänst jobbar under teorin att den efterlyste terroristen Salah Abdeslam har flytt till Syrien, enligt uppgifter till CNN.

Salah Abdeslam är en av bröderna som misstänks ha varit delaktig i terrorattackerna mot Paris.

Enligt en källa med insyn i utredningen om terrorattackerna mot Paris den 13 november har den efterlyste Salah Abdeslam flytt till Syrien, rapporterar CNN. Utredare har ägnat sig åt ett intensivt sökande efter Abdeslam ända sedan terrorattackerna ägde rum. Man har gått ut med en världsomfattande efterlysning med namn och bild.

Salah Abdeslam tros ha släppt en av de tre självmordsbombarna vid fotbollsarenan Stade de France under kvällen för dåden. Misstankarna om att Abdeslam flytt från Frankrike slogs fast för en vecka sedan. Då konstaterade Abdeslams väns advokat att vännen plockat upp Abdeslam i en belgisk förort dagen efter attackerna.

Hittade bombväst

Förra veckan hittade också den franska polisen en bombväst slängd i en papperskorg i förorten Montrouge, söder om Paris. Abdeslam misstänks ha befunnit sig i Montrouge under natten efter massakern men det är oklart om den upphittade västen tillhört honom.

Polisen har tidigare uppgett att Abdeslam kan ha planerat att spränga sig själv men att han kan ha fått kalla fötter och inte vågat genomföra dådet. En övergiven bil, som bokades med Salah Abdeslams kreditkort, hittades i det 18:e arrondissementet i Paris någon dag efter attackerna. Fransk polis har spekulerat i om denna bil var en planerad attack som aldrig blev av. Islamiska staten har nämnt 18:e arrondissementet i sitt uttalande när man tog på sig terrordåden.

130 personer dog

Det har tidigare bekräftats av fransk åklagare att ”hjärnan” bakom Parisattackerna, Abdelhamid Abaaoud, dödades i en räd mot en lägenhet i förorten Saint Denis i Paris.

130 personer dog i terrorattackerna mot den franska huvudstaden.

ARTIKELN HANDLAR OM