Obduktionsrapporten är klar: Las Vegas-skytten helt frisk

Varför Stephen Paddock sköt ihjäl 58 personer i Las Vegas förra året är fortfarande en gåta.

Inte ens obduktionsprotokollet ger utredningen några svar.

Rent fysiskt var Paddock en nykter och frisk 64-åring.

Det var den 1 oktober som Stephen Paddock sköt ihjäl 58 personer och skadade över 800 personer på Las Vegas Strip i USA. Efter dådet tog han sitt eget liv i hotellrummet han sköt från.

Men motivet bakom dådet har varit okänt. I fredags offentliggjordes obduktionsrapporten av Paddocks kropp och inte heller den undersökningen ger några svar på varför 64-åringen blev massmördare.

I stället visade obduktionen en helt frisk och nykter 64-åring, skriver nyhetsbyrån AP.

Man har inte hittat spår av sjukdomar, droger eller andra ämnen som skulle kunna trigga ett aggressivt beteende. Det fanns spår av ångestdämpande mediciner i kroppen, men inte i så stark mängd att han påverkades av det.

Obduktionen visade att den lätt överviktige Stephen Paddock vägde strax över 100 kilo, hade högt blodtryck och dåliga tänder.

Men ingenting tyder på att det fanns några fysiska orsaker till varför han genomförde masskjutningen mot en countryfestival i oktober. Utredarna har inte hittat något självmordsbrev eller manifest.

En preliminär rapport om skjutningen som släpptes i januari visade att Paddock hade haft en dålig period, haft problem med flickvännen och varit besatt av att städa, skriver AP.

Marilou Danley, Paddocks flickvän vid tidpunkten för massakern, säger att han började dra sig undan före skjutningen.

Dessutom ska han eventuellt ha haft diagnosen bipolär, enligt rapporten.

Polisen hittade 24 skjutvapen i hotellrummet och man tror att han agerade ensam.

Publisert:

LÄS VIDARE