Sophie fick lämna Fame Factory

NYHETER

Sjöng extranumret tillsammans med Anders

1 av 3 | Foto: Dennis körde på 70-tals temat.

Det blev en veckofinal med allt från egenkomponerat material till råa rockriff och mjuka ballader. Efter att juryn sagt sitt var det dock Sophie och Anders som fick kliva upp och genomföra varsitt extranummer. Återigen var det upp till publiken att avgöra...

Det hade blivit dags för säsongens andra veckofinal och kvällens jury bestod bland annat av artisten Sahlene och Ingela "Pling" Forsman.

Ordningen var för övrigt återställd: endast en elev var nu tvungen att lämna skolan och de två som fick minst poäng skulle som vanligt få kämpa mot varandra.

Brett skilda stilar

Sophie var först ut med låten ”Excuse Me”, en typisk poplåt där hon fick körhjälp av Dajana, Ulrika och Jessica.

Dennis hade dragit på sig sin smartaste kostym och sjöng ledmotivet till den klassiska TV-serien Baretta, ”Keep Your Eyes on the Sparrow”.

Därefter presenterades två egenkomponerade stycken på raken. Mias ”God Please Forgive Me”, med en catchy refräng tätt följd av ”This is How Love Goes”, skriven och framförd av Ida. Anders var sista tävlande och hade varit med och skrivit låten ”Thousands Miles”, vilken rev ner en hel del applåder.

Småprat i Greenroom

Kvällens gästartist, Pandora underhöll medan juryn fick möjlighet att fundera över sin poängsättning. Tobias passade på att ta temperaturen nere i Greenroom där nervositet som vanligt var hög. Här avslöjades bland annat att Jerker har det slarvigaste grabbrummet på skolan och att Anders inte alls har något emot att bli kallad pop-pinup-pojke...

Efter sammanräkningen, där allas 12-poängare gick till Dennis blev det Sophie och Anders som sjöng varsitt extranummer.

Åter igen var Sophie först ut och med ganska darrig stämma sjöng hon ”Sorry seems to be the Hardest Word” medan Anders klämde i med Bryan Adams gamla slagdänga ”Heaven”.

Det hade blivit dags för publiken att rösta och och de avgjorde att Anders skulle få stanna kvar medan Sophie fick vända hemåt.

Vi önskar Sophie lycka till och tackar för hennes medverkan i Fame Factory.

Slutställning i veckofinalen:

Anna Bergstrand