Hoppet snart ute för försvunnen kvinna

NYHETER

Gick vilse på Mälarens is

En 62-årig kvinna som gick vilse på Mälarens is under lördagen saknades ännu på söndagsförmiddagen.

Chanserna att finna henne vid liv bedöms som små av polisen.

Sökandet under lördagen var intensivt, fram till mörkrets inbrott bland annat med helikopter, och under natten till söndagen deltog ett 30-tal personer förgäves i arbetet.

Kvinnan och hennes man åkte på lördagsförmiddagen skridskor på Mälaren, och stannade för en fikapaus vid Björnön utanför Västerås. Vid elvatiden skildes de åt, eftersom maken skulle åka en längre tur. På eftermiddagen blev mannen orolig och larmade polisen.

Eftersökningarna visar att kvinnan nästan omedelbart kommit vilse. Efter det att hon och maken delat på sig har hon tagit av sig sina långfärdsskridskor, och spåren i de områden av Mälarisen som är snötäckta tyder på att hon därefter irrat omkring.

- Senaste kontakten var vid 14-tiden på lördagen. Då mötte kvin nan en person och frågade om vägen, men kort efter det mötet har hon avvikit från de anvisningar hon fick då, berättar Ivan Åslund vid Västeråspolisens ledningscentral till TT.

Två gånger har kvinnan också korsat båtrännan i isen, som under lördagen var frusen. Senare på eftermiddagen bröts rännan dock upp av passerande båtar. Polisen befarar att kvinnan kan ha ramlat ner i rännan vid ett senare korsningsförsök.

Sökandet fortsatte på söndagen med full kraft, även med helikopter, men chanserna att finna kvinnan vid liv bedömdes av polisen som små. Kvinnan lider dessutom av en viss åldersdemens och befaras därför ha haft extra svårt att klara kylan under natten.

TT