Stort polispådrag efter uppgifter om svärdbeväpnad person

NYHETER

Ett stort polispådrag kallades under eftermiddagen till centrala Boden.

Polisen hade fått in ett larm om en man med ett svärdliknande föremål – men efter drygt en timme avbröts insatsen.

– Vi har inte fått någon träff, säger kommunikatör Malin Axroth till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

På sin webbplats skriver polisen i region Nord att myndigheten har fått in en anmälan om en person som hotat folk med ett tillhygge i Boden.

Ett stort antal patruller från Luleå och Boden ryckte ut på larmet, som kom in klockan 13.20.

– Det var ett stort polispådrag från början, men det har minskat betydligt. Nu har vi två patruller på plats som letar efter en person som har hotat folk i centrala Boden med ett svärdliknande föremål, sa Johan Schlienger, kommunikatör vid polisen i region Nord, omkring en timme efter att larmet kommit in.

Gick ut med felaktiga uppgifter

Strax därefter avbröts insatsen.

– En person sa sig ha sett en man med någon form av tillhygge runt Stadshusparken i centrala Boden. Inringaren har iakttagit mannen på håll. Mannen ska inte ha hotat någon, vi har gått ut med felaktiga uppgifter initialt. Vi skickade dit flera patruller och letat med hund, men inte fått någon träff på mannen. Klockan 14.25 avbröts insatsen, ingen brottsanmälan är upprättad, säger Malin Axroth vid polisen i region Nord.

I samband med polisens sökinsats avvisades en person från en plats.

– Men det finns ingen indikation på att det har något att göra med mannen som inringaren larmade om. Jag vet inte varför personen avvisades, säger Malin Axroth.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boden