Fick kränkande lapp – i stället för dricks

avFrasse Levinsson

NYHETER

Servitrisen: ”Jag blev riktigt upprörd”

1 av 2 | Foto: Skärmdump WHO-TV
Taelor Beeck

En servitris på en hamburgerrestaurang i USA fick ingen dricks.

I stället fick hon en förolämpning på kvittot.

– Det kändes som att vara tillbaka på mellanstadiet, säger hon till WHO-TV.

Servitrisen Taelor Beeck är som många andra som jobbar med serviceyrken i USA beroende av dricks för att kunna leva. Men häromdagen när hon städade av ett bord efter ett par gäster var där ingen dricks, utan en elak förolämpning.

”Blev riktigt upprörd”

På kvittot hade gästen strukit över dricksfältet och skrivit ”dricks är bara för människor som ser normala ut”.

– Jag blev riktigt upprörd. Först kände jag mig påhoppad, som att vara tillbaka på mellanstadiet igen, som att bli mobbad. Jag kände en brännande ilska inom mig, säger hon till WHO-TV.

Restaurangägarna står bakom henne

Restaurangen Taelor Beeck jobbar på heter Zombie Burger och ligger i Des Moines i Illinois. Den ägs av företaget Orchestrate Hospitality som har gått ut med sitt stöd för Taelor.

”Vi tror att Zombie Burger är ett ställe som prisar individualitet. Hon är en fantastisk lagmedlem och vi står bakom henne”, skriver de bland annat i ett uttalande.

”Döm inte någon på grund av utseende”

Taelor Beeck säger att hennes stil är ett sätt för henne att uttrycka sig och att det är viktigt för henne att få fortsätta göra det. Hon har en hälsning till den som skrev meddelandet.

– Jag skulle vilja säga till dem att de inte ska döma någon baserat på hur den ser ut. Jag kanske ser konstig ut, men jag är faktiskt en väldigt trevlig anständig människa, säger hon till WHO-TV.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA