Hunden Dollie kom tillbaka – efter elva år

Foto: Efter elva år kunde Niklas och Dollie återförenas – men nu var de tvungna att ta farväl.
NYHETER

2005 stals hunden Dollie från ett kontor på Södermalm. Ägarna var förtvivlade och erbjöd hittelön men Dollie dök aldrig upp. Nu, elva år senare, ringde plötsligt polisen – de hade hittat henne.

– Det är helt otroligt! säger husse Niklas Psarros till Aftonbladet.

Foto: När Dollie försvann var hon bara en valp.

För elva år sedan satt Niklas Psarros på ett kontor på Södermalm när hans och dåvarande sambons lilla chihuahua-valp Dollie råkade smita ut. Trots att han upptäckte det efter bara några sekunder och febrilt letade efter henne dök hon aldrig upp igen. De gick då ut med en efterlysning i Aftonbladet och erbjöd hittelön – utan resultat.

Men i natt, elva år senare, fick Niklas före detta sambo ett samtal från Huddingepolisen.

– Det är helt otroligt! En privatperson hade upptäckt henne i Segeltorp centrum, söder om Stockholm, och lämnat in henne till polisen, säger Niklas Psarros till Aftonbladet.

Måste opereras – ”Vet inte hur jag ska ha råd”

Tyvärr är Dollie sjuk och skadad. Eftersom hon varit chipmärkt har de som haft henne de senaste åren inte kunnat ta henne till veterinären.

– Hon måste troligtvis opereras och det kommer gå på runt 40 000 kronor. Jag vet inte riktigt hur jag ska ha råd med det men jag kan inte annat än att ta hand om henne, hoppas det går bra och att hon har några år kvar med mig. Så det är både underbart och jättejobbigt.

Niklas har även startat en grupp på Facebook där han hoppas kunna få lite hjälp till Dollie.

Polisen anmäler för djurplågeri

Polisen ska nu upprätta en anmälan om djurplågeri och uppmanar folk att höra av sig till 114 14 om de har några tips om vem eller vilka som kan ha haft hand om hunden de senaste åren.

– Vi anser det vara djurplågeri eftersom Dollie inte såg ut att må bra. Det verkar helt enkelt som att någon olovligt förfogat över hunden i ett antal år men när hon sedan blev sjuk valde man att lämna henne, säger Dan Tryborn, stationsbefäl på polisen Stockholm Syd.

Blivit gråhårig

När Dollie försvann var hon bara en valp – och det är en annorlunda hund som Niklas nu tar hand om.

– Hon ser äldre ut och har blivit lite gråhårig. Jag vet inte om hon känner igen mig än, hon är rädd och skakar. Men hon har börjat lugna ned sig och har låtit mig hålla henne lite. Det känns bra, hon har kommit hem, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar