15-åring misstänkt för skolmisshandel

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Offret vårdas fortfarande på sjukhus

1 av 6

En 15-åring är delgiven misstanke att ha misshandlat en annan elev på en skola i Halmstad.

Bråket filmades av en annan elev.

– På filmen ser man hur två personer bråkar med varandra, säger Lars-Gunnar Perlinger vid polisen.

Det var i tisdags eftermiddag som två manliga elever på Plönningeskolan i Halmstad hamnade i bråk med varandra. Flera elever blev vittnen till slagsmålet som ledde till att den ena 15-åringen föll ihop livlös och fick föras till sjukhus.

Han har vårdats för livshotande skador sedan dess. Pojken har varit nedsövd på grund av sina skador, men i onsdags började man försöka att väcka honom.

– Uppvaket kan ta flera dagar. Vi får avvakta besked från sjukhuset, säger Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef för polisens enhet för grova brott i Halland.

Delgiven misstanke om brott

På torsdagskvällen kallade polisen in den andre 15-åringen till förhör, vilket hölls med både advokat och personal från socialtjänsten närvarande.

– Han delgavs misstanke om misshandel, säger Lars-Gunnar Perlinger.

– Men vi gjorde väldigt klart för honom att ingen vet om slagsmålet skulle vara anledningen till att den andre ligger på sjukhus.

Han kallades till förhör efter att polisen granskat filmsekvenser av bråket, som en annan elev filmat.

– På filmen kan man se att det är handgemäng mellan två personer. Båda hamnar på marken i samband med det här och sedan kommer en lärare och avbryter, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Därefter ser man hur offret som nu vårdas på sjukhus reser sig upp.

– Han pratar med andra personer innan han faller ihop en bit bort. Det går några minuter innan han faller ihop, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Var träffade slagen?

– Jag vill inte kommentera just nu var eventuella slag har träffat, säger han.

Polisen hoppas på att kunna höra pojken som vårdas på sjukhus så snart som möjligt.

Pojkarna går inte i samma klass, men på samma skola. De är inte närmare bekanta enligt Perlinger. Ingen av dem är kända av polisen sedan tidigare.

”Knuffade varandra”

Elever har tidigare berättat om bråket för Aftonbladet.

– Nästan alla nior såg allt som hände. Först tjafsade de och sa saker som ”du vågar inte slå ned mig.” Sedan knuffade de varandra. En lärare gick emellan men de slutade ändå inte, har en elev, som vill vara anonym, sagt till Aftonbladet.

Händelsen är rubricerad som misshandel och den misstänkte 15-åringen är släppt. Polisen vill i nuläget inte kommentera varför bråket startade.

– Det finns uppgifter om varför, men det är inget jag vill gå ut med just nu, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Publicerad:

LÄS VIDARE