Misstänkt för Barkarby-mordet gripen

1 av 12 | Foto: Man skjuten till döds i Barkarby.
NYHETER

Mannen i 30-årsåldern sköts i huvudet på en innergård i Barkarby i mitten av september.

Nu har en misstänkt för inblandning i mordet gripits.

Aftonbladet rapporterade 15 september om dödsskjutningen i Barkarby i Järfälla där en man hittades livshotande skadad på en innergård. Mannen i 30-årsåldern ska enligt Aftonbladets uppgifter ha skjutits i huvudet och hans liv gick inte att rädda.

En gripen

klockan 18.15 på tisdagskvällen uppger polisen att en misstänkt har gripits för inblandning i mordet.

”Ytterligare information om var, när eller hur personen greps samt vem det är som är misstänkt för inblandning i ett mord kommer inte lämnas” skriver polisen i pressmeddelandet.

Larmet om skottlossningen kom vid 22.16 på torsdagkvällen 15 september. Enligt vittnen till dådet ska två maskerade gärningsmän strax före skjutningen ha stannat och bytt skyltar på sitt fordon, sedan ska de ha skjutit offret med flera skott och lämnat platsen i hög fart i en Audi.

Uppgifter: Gängrelaterat

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen ledargestalt i den undre världen och att det befaras att även dödsskjutningen var gängrelaterad – något polisen inte ville bekräfta då.

– Vi kommenterar inte vilken bakgrund en person har. Vi jobbar brett och tittar på alla möjligheter, sa Carina Skagerlind, presstalesman på polisen i region Stockholm, till Aftonbladet i september.

Mannen ska själv berättat han rör sig i en kriminell miljö vid en rättegång då han dömdes för vapenbrott. Då ska han ha sagt att var beväpnad för att ”försvara sig och sina närmaste”.

ARTIKELN HANDLAR OM