Två anhållna efter skottlossning

NYHETER

Två personer har anhållit efter fredagens dubbelskjutningar i Göteborg.

Männen är 24, respektive 16 år gamla och är misstänkta för försök till mord alternativt medhjälp till försök till mord.

Det var vid 14.46 på midsommarafton som polisen larmades till en lägenhet i Biskopsgården i Göteborg på efter en misstänkt skottlossning. Enligt de första uppgifterna ska en man ha skjutit inne i en lägenhet där det befunnit sig ett okänt antal personen. Mannen ska även ha avlossat ytterligare skott på innergården när han flydde från platsen. En parkerad bil med okänt antal skotthål ska ha hittats på platsen. Dock ska ingen ha suttit i bilen enligt polisen.

Två personer anhållna

Under fredagen tog polisen in ett antal personer till förhör, varav två personer anhölls underlördagsförmiddagen.

– En 24-årig kille är misstänk för försök till mord och en 16-årig kille är misstänkt för försök till mord alternativt medhjälp till försök till mord, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Använde en pistol

Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med händelsen. Thomas Fuxborg kan dock inte svara på hur många personer som befann sig i lägenheten när skottlossningen inträffade.

– Det enda jag vet är att de var plural till antalet.

Thomas Fuxborg vill i nuläget inte uppge om det finns något motiv eller om de anhållna är kända av polis sedan tidgare. Tillhygget som använts i samband med händelsen ska ha varit en pistol.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg