Han startar insamling för att ”åka tillbaka till Afrika”

Foto: Skärmdump/Gofundme/NTB scanpix/TT
Larry Mitchell tröttnade på att höra folk säga att han skulle ”åka tillbaka till Afrika”
NYHETER

Larry Mitchell tröttnade på att höra folk säga att han skulle ”åka tillbaka till Afrika”. Så han startade en insamling för att få ihop pengar till resan dit, skriver New York Daily News.

Larry Mitchell, 41, bor i Indiana i USA med sin familj. Han har aldrig varit i Afrika men trots det får han ofta höra hatiska kommentarer om att han borde ”åka hem”. Efter skjutningen av Philando Castile i Minnesota och Alton Sterling i Baton Rouge fick han nog – och startade en insamling för att samla in pengar för en resa till just Afrika.

”Åker gärna 'tillbaka'”

Den 8 juli startades insamlingen under namnet #putyourmoneywhereyourhateis och hittills har han fått in över 10 000 svenska kronor.

”Om ni vill att jag ska åka tillbaka till Afrika åker jag gärna. Ni kan hjälpa er uppfylla er dröm om att skicka tillbaka mig och min dröm om att åka dit” skriver Larry på sin insamlingssida.

Tagit emot donationer från Ku Klux Klan

Bland de som skickat pengar till Larry återfinns medlemmar från Ku Klux Klan, skinheads och vitmakt-anhängare. Än har han dock en bit kvar till sitt mål på 850 000 kronor men han förväntar sig heller inte att uppnå det. Men om han gör det har han ännu inte bestämt vilket land han ska besöka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Indiana

USA