Polis hittade mordmisstänkt – efter trafikolycka

1 av 4
NYHETER

En man i 40-årsåldern hittades svårt blödande på en gata i Partille i går kväll – och avled senare av skadorna.

Polisen anhöll under tisdagsnatten en man i sin frånvaro. Han hittades av polisen i kväll – när man åkte på en trafikolycka.

Den misstänkte har ett digert kriminalregister och är aktuell även på grund av andra brott.

Han var anhållen av åklagaren och i torsdags begärdes han också häktad. Men tingsrätten beslutade att han skulle sättas på fri fot, enligt tidningen GT.

Mannen var då misstänkt för bland annat vapenbrott och och våld mot tjänsteman sedan han försökt köra på en polis. Han är också målsägare i ett pågående mål. Han blev nyligen själv svårt knivskuren i Partille, och det var ett av skälen som gjorde att tingsrätten inte ville häkta honom. Då skulle han inte kunna få den vård han behöver.

Nu är han misstänkt för mord alternativt dråp och polisen påträffade honom under ganska spektakulära förhållanden under tisdagskvällen.

”Det är jättebra”

Det var på riksväg 44 vid Råsserödsmotet utanför Uddevalla som en bil körde in i mitträcket och fick stanna. Inte långt bakom låg en polispatrull och de var i princip först på platsen. Det var totalstopp i trafiken i samband med olyckan. Bilen visade sig vara stulen och i den satt 35-åringen som misstänkts för inblandning i mordet samt en 25-årig kvinna.

Kvinnan är gripen misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen är gripen och tagen till polisstationen i Uddevalla för förhör.

– Det är jättebra. Ju fortare det går desto bättre är det. Ibland får man ha tur, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Liv kunde inte räddas

Dådet under måndagen skedde på Oluff Nilssons väg i Partille, och larmet kom till polisen klockan 17.40. En man misshandlades så svårt att han avled av sina skador.

Vittnen försökte stoppa blodflödet med en handduk, enligt Aftonbladets uppgifter misstänks han vara huggen med kniv. Mannen fördes till sjukhus men skadorna var så allvarliga att hans liv inte kunde räddas.

En mörkgrå bil ska ha försvunnit från platsen kort efter händelsen.

Den man  som nu är gripen är enligt Aftonbladets uppgifter välkänd av polisen sedan tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Partille

Brott