Gunilla Herlitz

Gunilla Herlitz lämnar Bonnier

Av: 

Christoffer Nilsson

NYHETER

Gunilla Herlitz slutar som vd för Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen.

Hon har arbetat inom Bonnierkoncernen i nästan 30 år.

– Det kommer helt klart att bli en friare tillvaro som jag ser fram emot, säger Herlitz i ett pressmeddelande.

Gunilla Herlitz blev chef för affärsområdet Bonnier news 2014 och därmed vd för tidningarna Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen.

Nu väljer hon att lämna koncernen, enligt ett pressmeddelande.

”En fantastisk förmån”

Hon stannar till sommaren 2016 och arbetet med att hitta en efterträdare har inletts.

– Det har varit en fantastisk förmån att få arbeta med så många otroligt begåvade människor och att dessutom ha engagerade ägare som är långsiktiga. Att vi befinner oss mitt i en stor omställning har sporrat mig och det är min övertygelse att vår journalistik aldrig har varit viktigare än den är dag, säger Gunilla Herlitz.

Vad Herlitz ska göra framöver är oklart, enligt pressmeddelandet.

– Men för mig är det dags att göra något annat, vad det blir vet jag ännu inte. Det kommer helt klart att bli en friare tillvaro som jag ser fram emot, säger hon.

Jobbat 30 år i koncernen

Gunilla Herlitz har arbetat inom Bonnierkoncernen i närmare 30 år och har haft ett flertal höga chefspositioner. Innan hon tog över affärsområdet Bonnier news var hon chefredaktör och vd för Dagens Nyheter.

Tomas Franzén är vd för Bonnier AB.

– Nu har vi alla möjligheter att i lugn och ro under våren lösa efterträdarfrågan och hitta ett ledarskap för News som säkrar fortsatt fokus på nya digitala tjänster och intäkter, samtidigt som våra tidningar utvecklar sina journalistiska produkter, säger han enligt pressmeddelandet.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gunilla Herlitz

Bonnier