Hårdrocksbandet ber om ursäkt efter Lisa Holm-video

avViktor Adolfsson

NYHETER

Skänker alla intäkter till minnesfond

Det svenska hårdrocksbandet Truckfighters uppmärksammade video till låten ”Calm before the storm” fick Lisa Holms familjs målsägarbiträde att rasa.

Nu ångrar bandmedlemmarna sig – men säger samtidigt att intentionen var god.

Vi vill be Lisa Holms familj och närstående om ursäkt för den smärta som det här har skapat”, skriver de i ett Facebookinlägg.

Den åtta minuter långa videon till singeln ”Calm before the storm” har fått många att reagera mot det svenska hårdrocksbandet Truckfighters.

I videon återskapas nämligen det uppmärksammade mordet på Lisa Holm ifjol.

Tore Brandtler, målsägandebiträde för Lisa Holms familj, ställde sig frågande till innehållet tidigare under måndagen.

– Jag måste säga att det är fruktansvärt att de gör en video av en sådan här tragedi. Det blir en tragedi i sig. Det finns ju inget syfte med det vad jag kan förstå, eller något ändamål, något upplyftande eller positivt, sa han till Aftonbladet då.

Försvarade videon

I början av musikvideon tar en flicka mopeden till sitt jobb på ett kafé, i slutet får två föräldrar beskedet att deras dotter tagits ifrån dem.

Däremellan skildras ett stort sökpådrag och flera detaljer som blev kända i samband med utredningen av det bestialiska mordet.

Om någon ändå skulle tvivla på att videon handlar om Lisa Holm står hennes fullständiga namn utskrivet på en lapp med texten ”Have you seen this girl?”. Dessutom står hennes förnamn skrivet på en namnskylt som flickan använder på arbetsplatsen.

Truckfighters sångare Oskar Cedermalm försvarade först tilltaget, även om bandet haft förståelse för att innehållet skulle vara känsligt.

”Vill be om ursäkt för smärtan”

Nu väljer de dock att gå ut och be om ursäkt.

Vi har förstått att många har blivit illa berörda av den. Därför vill vi understryka att vår intention aldrig var att såra någon, utan att föra fram hur fel det är att sådana här saker händer i vårt samhälle. Vi skrev inte den här låten på något annat vis, eller med något annat mål, än någon annan av de låtar vi har skrivit under femton år som band”, skriver Cedermalm tillsammans med bandmedlemmen Niklas Källgren på Truckfighters Facebooksida, och fortsätter:

Vi vill be Lisa Holms familj och närstående om ursäkt för den smärta som det här har skapat och hoppas att de kan se att vår intention var god”.

De berättar också att alla intäkter från singeln kommer att skänkas till Lisa Holms minnesfond.