102-åringen dricker en öl om dagen

Av: Nathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:
Mildred "Millie" Bowers är 102 år gammal och dricker en öl om dagen.
Foto: Skärmdump Live5News
Mildred "Millie" Bowers är 102 år gammal och dricker en öl om dagen.

När en läkare ber dig göra något så lyssnar du. Och för 102-åriga Millie är det en öl om dagen som gäller, skriver Live5News.

Mildred "Millie" Bowers är 102 år gammal och bor på ett ålderdomshem i South Carolina i USA. Hon har överlevt två äkta makar och är den enda i en familj med nio flickor som inte fick barn. Men hon säger att hemligheten till att leva länge sitter i ens dna.

– Allt beror på gener. Jag känner mig helt okej eftersom jag får vara frisk. Mitt minne är bra och jag har inga större problem, säger hon till Live5News.

”Vissa gillar inte kaffe eller te”

Men det kanske finns en hemlighet till bakom hennes höga ålder – varje dag prick klockan fyra på eftermiddagen dricker hon en öl. Idén bakom ölen var faktiskt Millies egen och när hennes läkare gav henne tummen upp satte hon i gång.

– Läkarna sa att det var bra för henne och uppenbarligen är det sant, säger hennes vän Mary Ann Hartman.

Den 31 augusti fyller hon 103 år och kan tänka sig att kanske ta en extra födelsedagsöl. Känner du dig tveksam att hoppa på hennes ölbubbliga rutin? Lugn, du behöver inte.

– Det finns människor som inte gillar kaffe och andra som inte gillar te, men jag tycker att alla ska kunna dricka vad de vill, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN