”Fötterna blödde så mycket att en tånagel lossnade”

Av: Nathalie Mark

Publicerad:

Hennes bild har berört tusentals

”Det här är sexistiska, uråldriga krav” skriver Nicola i sitt inlägg
Foto: Skärmdump Facebook
”Det här är sexistiska, uråldriga krav” skriver Nicola i sitt inlägg

En bild på ett par blödande fötter bredvid ett par klackskor. Det lade Nicola upp för att visa på hur kvinnor diskriminerats på jobbet. Och bilden har delats av över 11 000 människor.

Nicola Gavins vän arbetar som servitris på en restaurang i Kanada. I förra veckan lade Nicola upp en bild på sin Facebook-sida på ett par blödande fötter bredvid ett par klackskor och riktade det till alla som besöker restaurangen som vännen arbetar på.

”Deras policy är fortfarande att de kvinnliga anställda måste bära klackskor om de inte har medicinska problem, min väns fötter blödde så mycket att hon tappade en tånagel och trots det fick hon en uppläxning av skiftchefen för att hon bytte till platta skor (och blev tillsagt att hon var tvungen att bära klackskor på hennes skift dagen därpå)” skriver hon i inlägget.

Hon fortsätter med att berätta att kvinnor tvingas köpa arbetskläder som kostar 250 kronor medan männen kan arbeta i sina egna, svarta kläder – och då inte heller tvingas bära högklackat.

”Det här är sexistiska, uråldriga krav och en fullständigt vidrig policy”.

Missförstånd hävdar företaget

I skrivande stund har hennes inlägg delats över 11 000 gånger och fått 3 500 gillamarkeringar. Det har även lett till att folk öppet har kritiserat restaurangens policy på deras Facebook-sida. Restaurangen har nu valt att bemöta kritiken. De börjar med att säga att de var upprörda över att se inlägget och har kontaktat personen på bilden.

”Det finns ingen minsta höjd när det kommer till våra skor. Både manliga och kvinnliga anställda ska ha på sig halkfria, svarta skor. Det finns inget minimikrav på hur höga klackarna ska vara. Har man klackskor ska de inte vara högre än strax över sex centimeter”.

Läs hela Nicolas inlägg nedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE