Skulle äta räkor – hittade det vidriga

NYHETER

Fick "bisarrt havsdjur" i räkpåsen från Coop

1 av 3 | Foto: Det som Sebastian kallar för "bisarrt havsdjur" i en närgående studie.

Sebastian och Amanda skulle mysa till det med räkor till middag. Men när den frysta förpackningen öppnades kom chocken.

– Min sambo skrek rätt ut, säger Sebastian.

Sebastian Pettersson, 24, och Amanda Nordström, 20, skulle ordna en härlig räkmiddag – med rostat bröd, ägg och majonäs.

De begav sig ut i köket för att tina en påse räkor inhandlade på Coop i Sala där paret bor.

– Redan under den processen kände min sambo på påsen och tyckte att det var något som inte stämde. Där väcktes en oro, säger Sebastian.

Men paret valde att ignorera varningsklockorna och lät påsen tina upp. När Sebastian till slut skulle öppna räkförpackningen kom chocken – och stanken.

– Jag möttes av en riktigt vidrig lukt som fick mig att rygga tillbaka. När jag fick syn på den här vidriga fisken fick jag ta den med salladstång och ropade på min sambo att "förbered dig på att se något jävligt äckligt".

Frös in fisken

Trots Sebastians varning kunde Amanda inte hålla känslorna tillbaka när hon fick syn på det Sebastian kallar "ett bisarrt havsdjur".

– Hon skrek rätt ut, hon blev skärrad, säger han.

Först tyckte paret att det såg ut att vara någon form av orm eller ål som de kommit i kontakt med. Men efter samtal med Coop har det klargjorts att det rör sig om en fisk.

– Jag tror att det är en simpa, de finns i samma vatten som de här räkorna, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.

Sebastian och Amanda frös in fisken för att kunna använda som bevismaterial. Sedan valde de att inte äta räkor till middag den aktuella kvällen.

– Det kommer vi nog handla någon annanstans i framtiden, säger Sebastian.

"Lax vore kalasgott"

Tobias Rydergren beklagar att fisken hamnat i Sebastian och Amandas räkpåse. I vanliga fall rensas fiskarna bort ur fångsten, men i det här fallet tycks den ha fastnat i en räka och på så vis klarat sig hela vägen till Sala-parets kök.

– Den är kokt och ätlig och helt ofarlig men ser inte så god ut förstås. Vi brukar kompensera med en räkpåse och någon lite finare fisk, säger han.

Sebastian och Amanda är som tidigare nämnt inte så intresserade av nya räkor från Coop, men ser ändå framemot företagets ersättning.

– Vi har blivit lovade någon lite ädlare fisk. Lax vore ju kalasgott, konstaterar Sebastian.

ARTIKELN HANDLAR OM

Coop

Sala