Kraftig brand i asylboende

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

NYHETER

En stor brand bröt ut på ett asylboende i Fagersjö i södra Stockholm natten mot söndag – under morgonen var den ännu inte under kontroll.

37 personer har evakuerats och polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Det var en av våra patruller som passerade förbi som såg att det brann i fasaden, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Larmet om branden inkom strax före klockan 01.30, natten till söndag.

– Vi har en brand i en av två baracklängor. Det brinner kraftigt i konstruktionen, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Under söndagsmorgonen var branden ännu inte under kontroll.

Grov mordbrand

Asylboendet, som är i Stockholm stads regi, består av flera byggnader. Samtliga boende i byggnaden som eldhärjats har evakuerats.

– Det är 13 enheter på plats, cirka 30 personer, och vi försöker hindra spridning till den andra byggnaden intill. Branden är inte under kontroll och det finns risk för spridning av branden, säger Sverndal.

Samtliga 37 som bor i byggnaden evakuerades, enligt TT.

Strax före klockan 10 uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll.

Det är oklart hur branden startade. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand, uppger SR.

– Vi biträder räddningstjänsten och Stockholm stad med att ta hand om de boende. Sedan när branden är släckt så spärrar vi av och genomför en teknisk undersökning, också får vi se om vi kan hitta några vittnen på plats, säger Carina Andersson vid Stockholmspolisen.

Man har ingen misstänkt i ärendet.

– Det kommer dröja ett tag till innan den tekniska undersökningen kan göras och naturligtvis ska vi höra alla som funnits vid platsen. I nuläget finns det ingen misstänkt, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Tidigare försök till mordbrand

Under natten mot lördag ska någon ha försökt sätta boendet i brand, skriver Expressen. En dunk olja var placerad i en ugn på boendet och någon hade satt på ugnen. Enligt tidningen gick brandlarmet i gång och personal kunde hindra branden.

Polisen uppger att det är för tidigt att se något samband mellan händelserna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN