Flera till sjukhus efter dubbla trafikolyckor

NYHETER

Två personer har förts till sjukhus efter en singelolycka på E4, norr om Stockholm.

Väster om Uppsala körde två personer ned i diket med en personbil.

– De har tagit sig ur bilen för egen maskin men var illa däran, säger Jan Sundeborn, ledningasoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Strax efter halv tre på onsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en personbil kört genom räcket på E4, i höjd med Brunnby norr om Stockholm.

– Två vuxna och tre barn färdades i bilen. Två personer har fått föras till Akademiska sjukhuset (i Uppsala, red.anm.), säger Jan Sundeborn.

E4 var i norrgående riktning inledningsvis avstängd i samband med räddningsinsatsen, men vid 15.21 kunde räddningstjänsten avsluta på plats och trafiken ska åter rulla på platsen.

Åkte ambulanshelikopter

Kort efter olyckan på E4 larmades räddningstjänsten ut på en singelolycka på väg 623, mellan Siggefora camping och Julmyra, väster om Uppsala.

Två personer färdades i bilen som körde ner i diket vid sidan av vägen. De kunde ta sig ut ur fordonet på egen hand men ska enligt Jan Sundeborn inte ha mått så bra.

– En har fått åka landambulans och den andra ambulanshelikopter. Men vilka skador de fått vet jag inte, säger Jan Sundeborn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Stockholm

Trafik