Trumps svar till pappan som förlorade sin son: ”Jag har jobbat väldigt hårt”

Khizr Khans tal har blivit ett av de mest omtalade från demokraternas konvent.

Där berättar han att hans son offrat sitt liv för USA:s armé och frågar vad Donald Trump offrat.

Nu svarar miljardären:

– Jag har jobbat väldigt, väldigt hårt.

Muslimske Humayun Khan stred för sitt land och dödades 27 år gammal under uppdrag med den amerikanska armén i Irak 2004.

Under demokraternas konvent talade den amerikanske soldatens pappa Khizr Khan om sonens uppoffring. Och kritiserar Donald Trumps vallöften om att begränsa muslimers rätt att ta sig in i USA som oamerikanska.

– Om Donald Trump fick bestämma hade min son inte ens fått vara i Amerika, säger Khizr Khan om din döde son i talet.

– Herr Trump vill bygga en mur och förvisa oss från det här landet.

Advokaten Khan ifrågasatte också om miljardären ens har läst landets grundlag samtidigt som han tog fram sin egen kopia:

– Jag lånar gärna ut mitt exemplar till dig, sa Khan under talet.

Och fortsatte med att retoriskt fråga vad Donald Trump har offrat för USA.

– Du har inte offrat något, eller någon, säger Khizr Khan.

Attackerar frun

Donald Trump ville inte bemöta Khizr Khans kritik när New York Times bad om en kommentar i fredags. Men nu svarar presidentkandidaten.

– Jag har jobbat väldigt, väldigt hårt. Jag har skapat tusen och åter tusentals jobb, tiotusentals jobb och byggt fantastiska byggnader, säger Trump i en intervju som ska sändas i amerikansk tv imorgon, skriver nyhetsbyrån AP.

Som svar på följdfrågan om han anser att det är en uppoffring säger Trump:

– Absolut är det uppoffringar, säger han enligt AP.

Trump går sedan till attack – mot Ghazala Khan. Soldatens mamma som var med på scen när Khizr Khan talade under demokraternas konvent.

– Om du tittar på hans fru, hon stod där. Hon hade ingenting att säga. Hon troligen, kanske var hon inte tillåten att ha något att säga. Du får berätta för mig, säger Trump enligt AP.

Politico skriver att Donald Trump tidigare under lördagen sagt att han ”skulle vilja se hans fru säga något”.

Ghazala Khan som i fredags, dagen efter konventet, var med i en intervju i MSNBC och pratade om sin son. Då sa hon också att hon inte talade på konventet för att hon fortfarande är överväldigad av sorgen av att ha förlorat sin son, skriver Politico.

Donald Trump sa också att han tycker att Khizr Khan verkade vara en ”bra kille” men när han fick frågan vad han skulle vilja säga till Khan svarade han att ”Vi har haft väldiga problem med radikal islamistisk terror, jag skulle säga att man måste titta på det för det är något som är på gång som inte är något bra”.

Publisert:

LÄS VIDARE