72-åring räddad ur rasmassorna – efter 13 dygn

1 av 3
NYHETER

I nästan två veckor satt 72-åriga Manuel Vasquez fastklämd under väggar som fallit ner på honom i hans hus.

Byggnaden kollapsade efter jordbävningen i Ecuador som har dödat över 650 personer.

Nu har den äldre mannen räddats ur rasmassorna.

Den 16 april skakade en jordbävning med magnitud 7,8 Sydamerika och främst Ecuador. Omkring 7 000 byggnader förstördes i skalvet och över 16 000 människor skadades.

Manuel Vasquez, 72, bodde i ett av husen som kollapsade. Han klämdes fast under väggar som rasade in.

Men på fredag skedde ett mirakel när den äldre mannen räddades ur rasmassorna efter att ha suttit fastklämd i 13 dagar.

Var uttorkad och undernärd

Det var i fredags som ett besökande räddningslag från Venezuela hörde ljud från en byggnad när de var i färd med att inspektera rasrisken i kuststaden Jaramijo.

När de gick in i byggnaden hittade de Manuel Vasquez uttorkad, undernärd och förvirrad, enligt ett uttalande från den venezuelanska ambassaden.

Han hade njursvikt och något som stoppade urinvägarna. Flera av hans tår på vänster fot hade brutits. Vasquez fördes med ambulans till ett lokalt sjukhus i närheten och kunde vårdas för sina skador.

Oklart hur han överlevde

Det är fortfarande oklart hur den 72-årige mannen kunde överleva under så lång tid i rasmassorna. Det viktigaste för att klara sig under sådana förhållanden är att ha tillräckligt med luft, följt av vatten och mat, skriver CNN.

Den förödande jordbävningen i Ecuador har hittills krävt över 650 dödsoffer. Hoppet om att hitta fler vid liv minskar stadigt och räddningsinsatserna börjar avbrytas.

ARTIKELN HANDLAR OM