Död person hittad i lägenhet - tidigare mordmisstänkt har släppts

1 av 6
NYHETER

En man hittades död i en lägenhet i Kungsängen på fredagskvällen.

En kvinna greps och anhölls, men släpptes under lördagseftermiddagen.

Polis och åklagare misstänker inte längre att mannen mördats.

Polisen fick på fredagskvällen ett larm via SOS om en misshandel i Kungsängen nordväst om Stockholm. När patrullen anlände till adressen påträffades en avliden man.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en kniv ha hittats bredvid kroppen.

– Vi har nu inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp, säger Towe Hägg, pressinformatör på polisen i Stockholm.

Tekniker undersökte

En person greps och en annan person hämtades till förhör. Enligt uppgifter till Aftonbladet var den gripna personen en kvinna.

Under fredagsnatten arbetade polisens kriminaltekniker på platsen och på lördagseftermiddagen släpptes den gripna personen på fri fot.

– Misstankarna kvarstår men man ansåg inte att det fanns någon anledning att personen skulle sitta frihetsberövad, sa Sandra Lindegren, tillförordnat stationsbefäl i polisområde Nord i Stockholm.

Senare under lördagskvällen var misstankarna dock avskrivna. Polis och åklagare misstänker inte längre att mannen mördats, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst till Aftonbladet.

”Har varit lugnt”

Inga grannar som Aftonbladet varit i kontakt med uppger att de sett eller hört något ovanligt under fredagseftermiddagen och -kvällen.

– Nej, det har varit lugnt. Det har varit lite tjafs och bråk i den där lägenheten tidigare men i dag (fredag) har det varit helt lugnt, säger en granne.