Budgeten: Jämställdhetsmyndigheten avvecklas

Foto: Ester Sorri
Jag vill avvakta med att dra slutsatser till Arbetsmarknadsutskottet behandlar vårt utgiftsområde i nästa vecka, säger Lena Ag är generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Jämställdhetsmyndigheten kommer att lägga ner. Det blir en konsekvens av att riksdagen röstat igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag, skriver P4 Göteborg.

– Vi kommer att minska utrymmet med 40 miljoner kronor till myndigheten för 2019 och det blir inga pengar för 2020. Det innebär att man får ett år på sig att avveckla verksamheten, säger Hans Rothenberg, moderat riksdagsman från Göteborg, till radiokanalen.

Jämställdhetsmyndigheten är lokaliserad till Angered i norra Göteborg och har ett 50-tal anställda. Den bildades den 1 januari 2018.

– Jag vill avvakta med att dra slutsatser tills Arbetsmarknadsutskottet behandlar vårt utgiftsområde i nästa vecka, men kan konstatera att Jämställdhetsmyndigheten har efterfrågats i många år av flera aktörer, partier och organisationer för att effektivisera och följa upp jämställdhetspolitiken, säger Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten i en kommentar till TT.