Brutalt knivmord skakar England

NYHETER

16-åriga Sasha Marsden hittades knivmördad och svårt brännskadad i gränd

Sasha Marsden.

Grannarna i den engelska staden Blackpool trodde att någon hade satt eld på en skyltdocka. När de rusade ut för att släcka branden gjorde de den makabra upptäckten: dockan var liket efter 16-åriga Sasha Marsden.

Den fruktansvärda historien uppdagades i torsdags kväll, när grannarna i den engelska staden Blackpool kände brandrök från en gränd i stadsdelen South Shore.

– Jag hörde brandlarmet gå igång och såg rök, men jag trodde att det var någon som eldade skräp, säger Carl Evans, som äger ett vandrarhem i närheten, till Sky News.

Dog av flera knivhugg

När några av hans gäster försökte släcka branden gjorde de den makabra upptäckten - vad de trodde var en brinnande skyltdocka visade sig vara 16-åriga Sasha Marsden, som brutalt knivmördats i gränden.

– Obduktionen har visat att Sasha dog av flera knivhugg mot huvudet och ansiktet. Det visar också att försök har gjorts att elda upp kroppen efter att Sasha dött, säger en polistalesman till Sky News.

En man förhörs

En förundersökning om mord är inledd och på torsdagen anhölls en man och en kvinna i närheten av brottsplatsen. Kvinnan släpptes senare, men mannen hålls fortfarande kvar i förhör, uppger Daily Mail.

I Blackpool har mordet rört upp starka känslor och en Facebooksida hyllar den mördade flickan. Samtidigt fortsätter polisen utredningen med hjälp av närliggande övervakningskameror och efterlyser även vittnen.