Kennelägaren om stödet efter valpstölden: ”Jag är så tacksam”

Eivor, 51, misshandlades och rånades på sina hundvalpar

avSusanna Nygren

KRISTIANSTAD. Rånarna överföll och misshandlade kennelägaren Eivor Nilsson – och stal sex av hennes hundvalpar.

Trots många tips till polisen har golden retriver-valparna fortfarande inte hittats.

– Jag är jättetacksam om folk vill hålla koll. Ser man någon misstänkt annons ska man ringa polisen, säger Eivor Nilsson, 51.

En dryg vecka efter det brutala rånet har hunduppfödaren Eivor Nilsson fortfarande blåtiror runt ögonen. På halsen syns ett två decimeter långt blåmärke och hon är sydd med flera stygn i huvudet. Överfallet har även satt spår i själen.

– Jag är väldigt rädd och vågar inte gå ut själv till hundstallet. Då tänker jag att de ska komma i dörren igen, säger Eivor Nilsson.

1 av 3 | Foto: Andreas Hillergren

”Trodde min sista stund var kommen”

Eivor Nilsson har tidigare berättat för Aftonbladet om hur hon förra onsdagen blev överfallen av okända män. De ska ha sprejat henne i ansiktet och slagit henne med tillhygge i huvudet flera gånger så att hon svimmade av.

– Jag trodde min sista stund var kommen. Jag tänkte ”Är det så här det ska sluta. Att jag dör nu”.

Efter misshandeln var sex av Eivors golden retriver-valpar borta. Hon polisanmälde händelsen och polisen rubricerar den om misstänkt grovt rån.

”Är så tacksam”

Sedan tidningar skrivit om händelsen har många engagerat sig. Polisen har fått in många tips och Eivor har blivit överöst med sms och mejl om hundvalpar som skulle kunna vara hennes. Hon har också fått blombuketter med ”krya på dig”-kort.

– Jag är så tacksam och förundrad över att folk bryr sig så mycket, säger hon.

Kristianstad-polisens förundersökningsledare Tommy Börjesson säger att de fått in ett 50-tal tips om valparna.

– Det har varit otroligt många tips. Det rör mest annonser om hundar i olika delar av landet men även annonser i Finland, Danmark och Tyskland. Vi har hållit förhör med vissa av tipsarna och planerar att hålla fler, säger han.

Han är förvånad över att Eivor Nilsson misshandlades så grovt i samband med stölden.

– Det är väldigt mycket våld för att ta sex valpar, säger Tommy Börjesson.

”Känns som ett beställningsjobb”

De stulna valparna tillhörde en kull med 11 valpar. Valparna var sju veckor gamla och ännu inte chippade (id-märkta) när de försvann.

– Några har speciella tecken. Det är två mörka hanar – en har en svart fläck på ena frambenet och den andra har en vit stjärna i pannan. En tik har en svart fläck mitt huvudet, sedan är det två ljusa hanar och en mörk tik, säger Eivor Nilsson.

Hon noterar också att tjuvarna verkar ha hundkunskaper. De gick förbi en bädd med yngre valpar och gick istället längre in och tog valpar som var gamla nog för att skiljas från sin mamma.

– Det är konstigt. Det känns som ett beställningsjobb, säger Eivor Nilsson.

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Sex av Eivor Nilssons golden retriver-valpar försvann i samband med överfallet.
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Brott

Skåne

AB Voice