Mänsklig kanonkula död

NYHETER

Fångades inte av säkerhetsnätet

Den mänskliga kanonkulan sköts upp i luften. Sedan störtade han handlöst mot marken. Säkerhetsnätet fungerade inte, och mannen dog.

Olyckan inträffade vid en stunt-show i Detling i Storbritannien i dag på eftermiddagen.

Den 23-åriga mannen medverkade i stunt-showen som mänsklig kanonkula. Han sköts ut ur en kanon, för att sedan fångas upp av ett säkerhetsnät. Men något gick fel, och säkerhetsnätet fungerade inte som det skulle, rapporterar Sky News.

Framför ögonen på den chockade publiken störtade mannen handlöst till marken.

Flögs till sjukhus

– En man som medverkade i ett trick som mänsklig kanonkula har omkommit, troligtvis berodde det på att ett säkerhetsnät inte fungerade, säger en polisman till Sky News.

Mannen flögs med ambulans till Maidstone Hospital, men hans liv gick inte att rädda.

Mannen medverkade med sitt trick i "Scott May's Daredevil Stuntshow" som har turnerat i Storbritannien sedan 1991. Showen är känd för sina trick med motorcyklar, monstertruckar och pyroteknik.

Måste vända i luften

Enligt Scott May's hemsida klättrar en stuntmannen upp för en stege, och glider sedan ner i ett långt rör, kanonens pipa. När stuntmannen har intagit sin position signalerar han till teamet som skjuter ut honom.

I luften måste stuntmannen vända för att kunna landa i säkerhetsnätet. Efter landningen har han några sekunder på sig för att ta sig ur nätet, eftersom pålarna som håller det på plats rasar strax efter landningen.