Reinfeldt & Borg peppade väljarna

”Gå och rösta – nu har vi chansen att få ett starkt styre”

FIRMA BORG & REINFELDT Både finansministern och statsministern begav sig till Göteborg för att peppa väljarna och ragga röster i det viktiga omvalet i Västra Götanland.
FIRMA BORG & REINFELDT Både finansministern och statsministern begav sig till Göteborg för att peppa väljarna och ragga röster i det viktiga omvalet i Västra Götanland.

GÖTEBORG. I dag sparkade omvalrörelsen i gång på allvar.

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg startade med att valtala på Kungsportsplatsen.

– Nu har vi chansen att få ett starkt alliansstyre i Västra Götaland, så gå och rösta, var budskapet från statsministern.

Formellt har Moderaternas främsta dragplåster ingenting med omvalrörelsen i Västra Götaland och Örebro att göra. De kandiderar inte till några poster – det här är uteslutande lokala val till landstinget i Västra Götaland samt en valkrets i Örebro.

Lockade hundratals

Men valrörelse är valrörelse och då drar partierna fram sina starkaste ess ur rockärmen.

Duon Reinfeldt och Borg lockade hundratals åhörare. Många var sympatisörer med moderata ljusblå flaggor i händerna.

Deras främsta budskap var att alliansregeringen visat att den tar ansvar för Sverige och svensk ekonomi. Men också att det är viktigt att alla som är röstberättigade i det kommande valet faktiskt går och röstar.

Var på gott humör

Fredrik Reinfeldt visade upp sig från sin soligaste sida, han var skämtsam och skojade med huvudmotståndaren Socialdemokraterna samtidigt som han gav dem en och annan känga.

– Våra politiska motståndare är så upprörda över att vi gett en sjuksköterska 1 700 kronor mer i plånboken genom fyra jobbskatteavdrag.

När han målade ut svensk sjukvård som varande i världsklass fick han mothugg från en del i publiken som skrek "nej, nej". Detta kontrade han genom att säga att:

– Jag ser några sosseballonger där borta... och tillade därefter att han inte är rädd för att upprepa samma påstående igen.

Handlar främst om sjukvården

Finansminister Anders Borg pratade förstås mest om ekonomi och jobben.

– Jobben och full sysselsättning måste alltid vara målet, säger han.

Båda dragplåstren påminde om att lokalvalet främst handlar om sjukvården, det är i den frågan som lokalpolitikerna har mest makt. Och att de bara var där för att hjälpa dem som egentligen kandiderar i valet en bit på vägen.

Publisert: