Störningar i Stockholms pendeltrafik

NYHETER

Helgens planerade arbeten med Citybanan påverkar pendeltågstrafiken i Stockholm fortfarande in på måndag eftermiddag.

– Säkert 125 000 resenärer drabbas i dag av förseningar och inställda tåg, säger Mikael Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg.

Pendeltågstrafiken mellan Stockholms central och Älvsjö som varit inställd i helgen på grund av arbeten med Citybanan drabbar många resenärer även i dag på morgonen.

Hela pendeltågstrafiken påverkades fram till lunchtid.

– Det var planerat avbrott i helgen. Inget har blivit klart. Trafikverket har inte lämnat tillbaka tillräckligt många av spåren och det påverkar pendeltågstrafiken till och från Stockholm, säger Mikael Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg.

Ingen ny prognos

Trafikverket planerade att öppna upp spåren igen till klockan 07.30, men den planen sprack. Det var länge oklart när trafiken skulle rulla på ostört igen.

– Tågen blev försenade redan i morse. Det var stopp fram till 06.00 och kom inga tåg alls igenom då. Normalt startar trafiken 05.00, säger Mikael Lindskog.

Vid 14-tiden var läget något bättre.

– Trafiken är i princip  i gång för fullt och tågen går i tid. Det återstår ett spår i Årstaberg och det öppnas imorgon av trafikverket, säger Lindskog.

Viss ersättningstrafik

SL satte in ersättningsbussar på sträckan Huddinge-Älvsjö-Årstaberg- Liljeholmen för närvarande. Även vissa sträckor trafikerades på fjärrtågsspåren.

Hälften av pendeltågsresenärerna beräknas ha drabbas av förmiddagens inställda tåg och förseningar.

– Vi har 260 000 resor som görs en vanlig dag. Säkert 125 000 resenärer drabbas nu på morgonen av förseningar och inställda tåg.