Publicerad:
Uppdaterad:

Söker de ansvariga på övervakningsfilm

Av: Robert Triches

Publicerad:
Uppdaterad:

Jdimytai Damour, 34, trampades till döds av vildsinta rea-kunder på Wal Mart

Butiken i Valley Stream där en anställd fick sätta livet till i reakaoset.
Foto: AP
Butiken i Valley Stream där en anställd fick sätta livet till i reakaoset.

Jdimytai Damour hade inte en chans när flera hundra upphetsade reakunder plötsligt slet dörrarna från gångjärnen och trängde sig in i butiken.

Inför ögonen på sina hjälplösa kollegor trampades han ihjäl av mobben.

Nu ska polisen försöka hitta de ansvariga på butikens övervakningsfilmer.

Foto: AP
Wal Marts ”Black friday”-shopping lockade över hela USA. Här är det öppningsrusningen i Elk City som fotograferats. Men det vara bara på Long Island som trängseln fick tragiska följder.

Det arbetet håller polisen i Nassau County, New York, just nu på med. Men det kan bli svårt att identifiera enskilda personer i massan, säger polistalesmannen Michael Fleming till AP.

Det var i går, på den stora readagen Black Friday, som det tragiska dödsfallet inträffade på Wal-Mart i Valley Stream på Long Island utanför New York.

”Som vildar”

Jdimytai Damour trampades ihjäl när hundratals kunder trängde sig in i butiken för att handla bland annat billiga tv-apparater. Hans arbetskamrater som försökte nå fram till honom trampades också ner.

Kunderna lät sig inte stoppas av den pågående tragedin och blev dessutom irriterade när polis och butikspersonal meddelade att butiken var tvungen att stängas i några timmar.

Vittnet Kimberly Cribbs berättar att folk betedde sig som vildar:

– När man sa att kunderna var tvungna att gå ut efter att en anställd hade dött så skrek folk att de köat sedan i går morse. De bara fortsatte att handla, säger hon.

Handlade färdigt

Minst fyra andra personer fick föras till sjukhus efter scenerna i Valley Stream.

Och i Farmingdale, cirka 25 kilometer öster om Valley Stream, blev en kvinna nertrampad av hysteriska kunder på en annan Wal-Mart.

Hon blev lindrigt skadad och handlade färdigt innan hon sökte sjukvård, uppger polisen.

Fotnot: Den stora traditionella readagen i samband med Thanksgiving kallas för Black Friday, för det var den dagen på året då handlarna fick svarta siffror i sina böcker.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN