Kvinna attackerad i hemmet

NYHETER

Knivskars illa när överraskade inbrottstjuv

Foto: Den skadade kvinnan hittades av sin son.

En 54-årig kvinna blev på lördagseftermiddagen attackerad och huggen av en man hon överraskat i förrådet till sin villa.

Vid niotiden på kvällen hade ingen gripits för överfallet, som skedde i Malmöstadsdelen Kirseberg. Kvinnan skars på överkroppen med en kniv eller något annat vasst föremål men hennes skador är inte livshotande.

Polisen larmades vid 16-tiden efter att kvinnan hittats av en anhörig.

– Hon kan inte exakt redogöra för händelsen eftersom hon är chockad. Det var en överraskande och våldsam attack på kvinnan, säger Leif Fransson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Vem mannen är och vad han gjorde i förrådet är ännu oklart.

– Vi letar efter en gärningsman, det finns signalement på en person som rört sig i området och som troligtvis inte hör hemma där, säger Fransson.

Sent på eftermiddagen gjordes en teknisk undersökning av brottsplatsen och under kvällen fortsatte polisen med dörrknackningar i området.

Då och då händer det att personer upptäcker inbrottstjuvar i färd med att begå ett brott. Men i vanliga fall brukar de fly vilket gör att överfallet på kvinnan till en ovanlig händelse.

– Det här är en ganska brutal händelse. Den här personen har ju faktiskt attackerat och gått till anfall med kniv eller något annat vasst vapen, säger Fransson.

TT