Ian, 44, säljer sitt liv – på eBay

avSofie Strandberg

NYHETER

Budgivningen börjar på ynka sex kronor – hoppas få 3 miljoner

1 av 4

Britten Ian Usher vill börja om på nytt efter skilsmässan.

Helt på nytt.

44-åringen säljer hela sitt liv inklusive hus, bil, vattenskoter – och vänner på näthandelssajten eBay.

Budgivningen börjar på en australisk dollar, motsvarande cirka sex kronor.

Ian Usher emigrerade till Australien från Storbritannien för sex år sedan. Han träffade sin blivande hustru och paret levde tillsammans i fem år.

Rubb och stubb

Att vilja förändra sitt liv efter en skilsmässa är inget konstigt men Ian Usher tar det hela ett steg längre – minst sagt.

Han säljer nu sitt liv i Perth på näthandelssajten eBay. I paketet ingår ett arkitektritat hus, en Mazda, en Kawasaki-motorcykel, en vattenskoter, jobb och Ushers vänner.

Den 44-årige britten slänger också med en lista med tips som ska underlätta "det nya livet" som Ian Usher.

– Mitt liv i Australien är fantastiskt. Men jag behöver starta om på nytt så jag säljer rubb och stubb, säger Ian Usher till Daily Mail.

Tre sovrum

Huset har tre sovrum och ligger strax utanför Perth.

– Laura och jag köpte huset ihop och det var tänkt att det skulle bli vår framtida familjs hem. Jag saknar min fru oerhört. Allt omkring mig påminner om vårt underbara liv tillsammans, säger Ian.

Budgivningen startar den 22 juni och pågår i sju dagar. För att den potentiella köpare inte ska känna sig lurad ska Usher göra en hemsida med en blogg samt videoklipp som visar brittens liv.

Förhoppningen är att prislappen hamnar på runt 3 miljoner kronor.

– Mitt mål är att, med pengar i plånboken och passet i handen, åka till flygplatsen och bara hoppa på ett plan, säger Usher.

– Det kan verka lite tragiskt, men jag försöker inte sälja in en snyfthistoria. Detta är mitt sätt att hantera det som hänt mig.