45 000 festade på Stureplan i natt

Polisen: Oerhört stökigt

Foto: PERNILLA WAHLMAN
HELA STAN FESTADE Polisen fick fullt upp när Stureplan i centrala Stockholm fylldes till bristningsgränsen. Under några kaotiska minuter höll allt på att urarta.

Inga vipköer. Inga snutiga vakter – för en kväll skulle Stureplan vara till för alla. 45 000 kom. Och polisen fick fullt upp.

Sent i går kväll avslutades Go 08-firandet med en gigantisk klubb på Stureplan. Från Spy Bars balkong spelade några av världens största DJ:s och uteserveringar och gator fylldes till brädden med festprissar.

Men under några kaotiska minuter höll allt på att utarta.

När det var som värst fanns 45 000 personer på Stureplan. Människor klättrade på varandra, på byggställningar, på den berömda svampen. Extra polisresurser kallades in och musiken stängdes av.

Polisen: Oerhört stökigt

Norrmalmspolisen beskriver natten som oerhört stökig och rörig. Polisen fick ta itu med ovanligt många fall av fylla, misshandel, skadegörelse, hot och våld mot tjänsteman och stölder.

– Patrullerna sa att Vattenfestivalen var en västanfläkt i jämförelse med den här natten. I talspråk var det helt galet, säger Kristina Berglund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen, till TT.

Johan M Söderlund