Sju av tio upprörs inte över naziskämt

NYHETER

Visst finns de som upprörs över Rickard Olssons "naziskämt".

Men de flesta – sju av tio – tycker inte att det var så farligt.

Visst fanns det tittare som reagerade framför tv-appareterna när Rickard Olsson på måndagen skämtade om tyskar och Hitler.

Men de flesta bryr sig inte.

Av de 22 000 som svarat på Aftonbladets snabbfråga uppger nära 73 procent att de "inte blir upprörda".

"Fånigt"

– Han skojar om något som hände för över femtio år sedan. Det är så fånigt med människor som fortfarande får moralpanikattacker så fort någon skojar om Adde H. Slappna av!, skriver signaturen Aftonbrallan.

Backwallnet menar att han skulle förstått kritiken om Rickard Olsson "'sympatiserade' med Nazisterna", men underar vad vi håller på med:

– Vi skämtar om allt och alla. Men så fort det blir Nazism, rasism, afrikaner så är det STOP!

"Klumpigt och oseriöst"

Signaturen Trött på ting skriver:

– LOL! Vet inte vad som är roligast. Att folk pallar bli upprörda eller för att Rickard Ohlsson försöker göra sig lustig i tv med ett skämt som har framförts av Dylan Moran på ståupp-scener över hela världen. INKLUSIVE Tyskland.

Av de 28 procent som uppger att de blir upprörda fanns inte lika många kommentarer. Men Gorni tycker att det var "klumpigt och oseriöst":

– Kriget slutade för 63 år sedan och de tyskar som lever i dag kan knappast rå för vad Hitler gjorde. Och vad har det med sport och OS att göra. Rickard Olsson är en pajas och hans program är vedervärdigt dåliga. Skicka honom till Bolibompa där passar han bättre.