Arbogakvinnan misstänks ha planerat fler mord

avOskar Forsberg

1 av 4 | Foto: Andreas Bardell
Den 42-åriga kvinnan och hennes 19-årige pojkvän.

Den 42-åriga Arbogakvinnan, som är misstänkt för mordet på sin far och mordförsöket på sin mor i en sommarstuga, misstänks för fler brott.

Hon misstänks för brottet stämpling till mord i åtta fall, enligt Expressen.

– Det är flera personer hon har ställt frågan till, och det är flera personer som har varit tilltänkta offer, säger åklagare Jessica Wenna till tidningen.

Som Aftonbladet kunde rapportera i fredags så misstänks den 42-åriga Arbogakvinnan för stämpling till mord vid flera olika tillfällen.

42-åringen sitter häktad misstänkt för mord på sin far och mordförsök på sin mor. Hon misstänks även ligga bakom mordet på sin före detta make.

I dag uppger kammaråklagare Jessica Wenna för Expressen att det handlar om fler tilltänkta offer än föräldrarna och den tidigare maken som hon misstänks ha förmått andra att mörda.

– Det handlar om ett antal personer som har varit föremål för hennes stämpling, sa kammaråklagare Jessica Wenna till Eskilstuna-Kuriren i förra veckan.

Totalt ska det handla om åtta fall av brottet stämpling till mord.

Utöver morden och mordförsöket hon sitter häktad för, samt de åtta fallen av stämpling till mord, misstänks 42-åringen även för förberedelse till grovt bedrägeri och hot mot tjänsteman.

Aftonbladet har sökt åklagarna i ärendet samt 42-åringens advokat för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM