Biltjuv somnade – fick hämtas av ambulans

Foto: TT
Mannen gjorde inbrott men misslyckades med tjuvkopplingen.
NYHETER

När 51-åringen skulle tjuvkoppla en bil lyckades han bara få loss sladdarna som var kopplade till airbagen – sedan somnade han och fick hämtas av ambulans. Nu döms den misslyckade tjuven, rapporterar Smålandsposten.

Det var i april 2016 som en gravt berusad 51-årig man hemmahörande i Växö bröt sig in i en bil på en parkeringsplats. Han siktade på att tjuvstarta fordonet – men tog fel på sladdarna vid ratten som han slet loss. De enda han lyckades få loss var de som var kopplade till bilens airbag.

Efter att ha misslyckats med att starta bilen somnade mannen på plats. Några timmar senare fick boende i området syn på den till synes medvetslöse mannen och kontaktade SOS Alarm. Han hämtades i ambulans.

Bröt sig in på museum

Nu döms mannen i Växjö tingsrätt för försök till bilstöld, samt en rad andra brott i Växjötrakten. Bland annat gjorde han i juni inbrott på Smålands museum – något han erkänner, men förklarar med att han ville ”kolla läget och värma sig”. Det är inget tingsrätten fäster vidare vikt – mannen döms för stöldförsök.

Mannen döms också för att ha hotat och misshandlat en närstående kvinna. Han har sedan tidigare ett digert brottsregister, enligt Smålandsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Växjö

Brott