Kraftig brand i industribyggnad i Trollhättan

Viktigt meddelande till allmänheten: Stanna inne

NYHETER

En brand rasade i en industribyggnad i Trollhättan under onsdagsnatten.

Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Räddningstjänsten befarade att det kunde finnas gasflaskor i lokalerna, och höll sig därför på avstånd.

Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Det första larmet om branden kom in till räddningstjänsten klockan 01.43. Rök steg då från en äldre lagerbyggnad i Lextorp i Trollhättan.

– Där finns bland annat verksamheter som hanterar gasflaskor så vi utgick från att det var behållare som kunde explodera i lokalen. Därför höll vi avstånd, säger Benny Gustavsson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Södra Älvsborg, tidigt på onsdagsmorgonen.

Uppmaningen: Stäng fönstren

På grund av den kraftiga rökutvecklingen gick ett viktigt meddelande till allmänheten gått ut i radion. Boende i området uppmanades att stänga fönster, dörrar och ventilation.

– Folk kunde ta sig till skolan och jobbet, men eftersom att vinden gjorde att röken drev in över bostadsområdet gick vi ut med den uppmaningen.

Granne med bensinstation

Räddningstjänsten var på plats med tre styrkor, totalt 20 man. Med hjälp av ett polisen spärrades ett stort område av. Arbetet fokuserades på att skydda intilliggande byggnader.

– Det finns en del andra industrier och en bensinstation i närområdet, men vi har läget under kontroll, säger Benny Gustavsson.

Insatsen pågick till lunchtid på onsdagen. Ingen person befann sig i byggnaden. Det är oklart hur branden startade.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder