Samsung

Säkerhetslucka i Samsungs nya telefon

Av: 

Carl-Oscar Alsén

NYHETER

Nu lanserar Samsung sin nya modell av mobiltelefonen Galaxy. Företaget hoppas nu att de kan få revansch efter sin förra modell – som plötsligt kunde börja brinna. Men redan nu rapporteras om problem med modellen.

Under pompa och ståt lanserade Samsung sin nya modell Galaxy S8 under veckan. Aftonbladets reporter gav den en positiv recension och påpekade fördelarna med några av modellens funktioner. Inte minst den som läser av ditt ansikte för att låsa upp telefonens skärm.

Och Samsung behöver en succé. Förra årets Galaxy Note 7 blev nämligen ett riktigt praktfiasko. Det efter flera rapporter om fall där telefonen plötsligt börjat brinna av sig själv. Det innebar ett återkallande av 2,5 miljoner telefoner och flera miljarder kronor i förlust.

Men redan nu har Samsungs modell mötts av ett första bakslag. Den mexikanska mobilsajten Marciano Tech visade under direktsändning på sociala mediet Periscope hur det går att lura ansiktsavläsningen med att istället visa upp en bild av personen.

Enligt Youtube-användaren Idevicehelp, som spred videon vidare, ska det dock handla om en demomodell. Det är därför oklart om problemet kommer avhjälpas till dess att telefonen kommer till försäljning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Samsung