Årets lärare gör viral succé efter besöket i Vita huset

Foto: Shealah Craighead
NYHETER

Fotografiet där Nikos Giannopoulos, Rhode Islands lärare 2017, poserar med en solfjäder i spets och en HBTQ-pin tillsammans med Donald Trump har blivit en sensation i sociala medier, skriver Telegraph.

Giannopoulos, en 29-årig speciallärare på Beacon Charter High School for the Arts, valdes till årets lärare i Rhode Island. Som en del av sitt pris, fick han åka och träffa presidenten Donald Trump.

– Det var nervöst. Hela dagen tänkte jag på vad det innebär att vara i Vita huset och i det Ovala rummet. Jag tänkte också på vad det innebär att vara en öppet homosexuell person och en icke binär person i Vita huset, sa han till Independent.

I en blå kavaj, regnbågs-pin och en svart solfjäder i spets, dök han upp i Vita huset. En klädstil som representerar honom själv till vardags, men som dagen till ära hade en viktig betydelse. Och han valde att dela med sig av den i ett Facebookinlägg.

”För min vistelse i Vita Huset bar jag en regnbågs-pin för att visa min tacksamhet gentemot HBTQ-communityt som har lärt mig att vara stolt och modig över min identitet – även när omständigheterna gör det svårt. Jag bar en blå kavaj med tjockt mönster och en solfjäder i spets för att fira glädjen och friheten med att vara icke-binär ”, skriver han i inlägget.

”HBTQ-fientliga regler kostar liv”

Giannopoulos hade hoppats på att få tala med presidenten men det blev aldrig av. Därför delade han också med sig av det tal han hade förberett. En hyllning till HBTQ-rörelsen.

”Hade jag fått möjligheten att prata med med honom hade jag berättat för honom att den stolthet jag känner som amerikan kommer från min frihet att kunna vara öppen och ärlig om vem jag är och vem jag älskar”, skriver han och fortsätter:

”Jag skulle ha berättat för honom att könsöverskridande liv har betydelse och att HBTQ-fientliga regler kostar liv”.

Mötet har blivit omtalat och Giannopoulos facebookinlägg med tillhörande bild från Vita huset har blivit en viral succé. Nu hyllas läraren för att han vågade stå upp för sig själv och många pekar på hur viktigt mötet mellan presidenten och årets lärare faktiskt var.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq