Charlies bollkompis – den dribblande älgen

avChristina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:

Åttaårige Charlie hoppades på en kompis att spela fotboll med vid sommarhuset. Lagkamraten som dök upp var dock inte av det vanliga slaget.

– Det var en älg som spelade fotboll, säger pappan David.

Foto: Privat
Ett fyrbent fotbollsfan mötte Charlie när han kom ut på gården.

Familjen Holmbom, som tidigare även berättat om händelsen i Expressen, hade en mysig måndagskväll i sommarhuset på Rådmansö utanför Norrtälje. Altandörren stod på glänt och yngsta dottern Lilly hade just gått och lagt sig. Då hörde mellansonen Charlie, 8, ljudet av bollspel ute i trädgården. Han gick ut för att se om det var någon kompis som sparkade boll – men blev istället överraskad.

– Han ropade att det var en älg som spelade fotboll ute i trädgården, säger pappan David Holmbom.

”Nyfiken och lekfull”

Först kunde han och barnens mamma Caroline inte riktigt tro sina öron. När de själva, tillsammans med äldsta sonen Leo, gick ut för att se efter visade det sig dock att Charlie hade rätt.

– Älgen sparkade omkring bollen mellan benen. Den kändes väldigt nyfiken och lekfull och var inte hotfull på något sätt, säger David.

Älgen var så obrydd av familjens närvaro att den knappt reagerade när de närmade sig. Tack vare det kunde dess glada dribblande fångas på film.

– Vi filmade först på kanske tio meters avstånd. Sedan gick den emot oss så att vi stod väldigt nära varandra, avståndet var max fem meter. När vi backade undan spelade den lite till, säger David.

Lagt ut fler bollar

Efter en stund verkade älgen känna sig nöjd med dagens träning. Den gick en bit bort och betraktat familjen på håll en stund, varefter den vandrade tillbaka in i skogen.

Familjen hoppades på att få se älgen, som de tror är högst ett par år gammal, igen kvällen därpå. I skrivandets stund har den dock inte återvänt.

– Vi lade ut lite bollar till den kvällen efter men har än så länge inte sett till den, säger David.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Familj

Norrtälje