Grovt våldsbrott på gård: ”Par hittade döda”

NYHETER

Anhöriga hittade paret döda på gården i Mjölby kommun.

Polisen misstänker nu att det kan röra sig om rånmord, enligt Aftonbladets uppgifter.

– Vi är intresserade av alla tips från egentligen de senaste dagarna, vi vet inte exakt när brottet ägt rum, säger Björn Öberg vid Linköpingspolisen

1 av 5 | Foto: JEPPE GUSTAFSSON
Polisens tekniker på plats i Mjölby.

På gården i Mjölby kommun i Östergötland under måndagskvällen en stor polisinsats efter att två personer hittats döda. Inledningsvis uppgav polisen att de utredde ett grovt våldsbrott.

– Vi har en pågående insats, men i nuläget är ärendet för nytt för att jag ska kunna säga mer, sa Björn Öberg vid Linköpingspolisen tidigare under kvällen.

– Vi ska hålla en del förhör innan vi har mer information som vi kan gå ut med.

Vid 21-tiden bekräftade myndigheterna att de utredde två fall av mord.

Anhöriga hade under måndagen sökt det äldre par i pensionärsåldern som bor på adressen men utan att få någon kontakt med dem, enligt Aftonbladets uppgifter.

Under kvällen åkte en av parets anhöriga till adressen och hittade där mannen och kvinnan döda.

Kan handla om rånmord

Vid 18.08 larmades polisen till adressen och första patrullen var framme vid 18.28. Enligt polisen kunde man då inte utesluta att paret utsatts för våld och ett stort område kring huset spärrades av.

Enligt Aftonbladets uppgifter arbetar polisen efter teorin att det kan röra sig om rånmord, något som flera omständigheter på den misstänkta brottsplatsen ska tyda på.

Bland annat ska värdeföremål saknas och särskilda omständigheter kring kropparna när de hittades ska också peka i den riktningen, enligt Aftonbladets uppgifter.

– Vi är skärrade. Det känns verkligen obehagligt, säger en granne.

– Här är alltid lugnt och det har aldrig hänt något här.

Vädjar till allmänheten om tips

Under kvällen arbetar polisen med att samla in så mycket information som möjligt om omständigheterna kring händelsen. Och de ber om allmänhetens information om iakttagelser av fordon och människor som rört sig i området.

– Vi är intresserade av alla tips från egentligen de senaste dagarna, vi vet inte exakt när brottet ägt rum, säger Björn Öberg vid Linköpingspolisen.

Polisen har spärrat av ett stort område kring fastigheten och arbetar nu med att söka efter spår efter misstänkt gärningsman eller gärningsmän, hålla förhör med personer som har information om de avlidna, och att försöka kartlägga vad som hänt, skriver polisen på sin hemsida.

– Polisen har sagt att de ska komma och prata med oss och vi väntar på dem nu. Annars vet vi inte så mycket, säger en granne.

– Jag såg mannen i huset i torsdags eller fredags, när han var ute med röjsågen.

Polisen skriver att de jagar gärningsman eller gärningsmän men i nuläget är ingen frihetsberövad eller misstänkt i ärendet.

ARTIKELN HANDLAR OM