Ville hälsa på djuren – tog mammans bil och kraschade

Foto: TT
Bröderna tog bilen och körde iväg.
NYHETER

De två bröderna, två och fem år, ville så gärna besöka morfaderns farm att de tog bilen – och kraschade halvvägs fram. Nu undersöker polisen mamman till barnen, skriver Fox13.

Två bröder i två- och femårsåldern ville besöka sin morfars farm och hans djur, en mil från deras hem i Putnam County, i West Virginia. Och de skulle ta sig dit helt själva – med mammans bil.

När hon trodde att hennes söner lekte på gården så tog de i själva verket extranycklarna till hennes bil och körde iväg.

De var tack vare ett gott samarbete de två emellan som de lyckades få igång bilen och rulla iväg. Den äldre brodern nådde ned till broms- och gaspedalerna medan den yngre styrde ratten. Att de ens lyckades hantera en bil har att göra med antal timmar framför tv-spel där man kör just bil och att de sett hur deras mamma gör.

”Finns en lucka i berättelsen”

Bröderna visste den exakta vägen till sin morfar och hann komma halvvägs, cirka fem kilometer, innan deras annars problemfria resa fick ett abrupt slut. Efter en högersväng åkte de av vägen – in i en vägbank. Några som bodde i närheten såg olyckan och kunde ringa polisen.

De båda togs till sjukhus, men hade som tur är klarat sig utan skador. Bilen däremot hade fått sig en törn.

Sheriffen Steve Deweese säger att de just nu utreder om hur det kommer sig att mamman var omedveten om att barnen tog bilen.

– Det finns en lucka i berättelsen som vi försöker fylla ut för att veta hur länge barnen faktiskt var obevakade, säger han till Fox13.

Det var Steve Deweese som förde barnen hem. Enligt honom var mamman förvånad när de dök upp hemma. Hon hade inte märkt att vare sig barnen eller bilen var borta.

– Jag är så glad att barnen klarade sig oskadda och förhoppningsvis kommer deras mamma göra det som krävs av henne som förälder och ha koll på sina barn, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM