En allvarligt skadad i lägenhetsbrand

NYHETER

En person har räddats ur en lägenhetsbrand i Mölndal och förts till sjukhus med allvarliga skador.

Branden släcktes innan den hann sprida sig till andra lägenheter.

– Vi har rubricerat det som mordbrand, säger Joakim Hansson vid polisen.

Branden startade på tredje våningen i ett fyrvåningshus i Kållered i södra Mölndals kommun. Vittnen berättar att över tio fordon från polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen vid halv åtta-tiden.

Strax efter klockan åtta meddelade polisen att branden var släckt.

– En person är avförd till sjukhus. Personen är allvarligt skadad enligt den första uppgiften, men hur allvarligt det är kan jag inte svara på, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisens region Väst.

Stor rökutveckling

Branden ska ha varit begränsad till en lägenhet. Räddningstjänsten skickade tre styrkor då de fått rapporter om en omfattande rökutveckling. De tog sig sedan in i lägenheten och släckte.

– Hur stor branden var kan jag inte svara på, men vi fick ganska snabbt besked om att den var släckt, säger Anders Gärdhagen, stabschef vid räddningstjänsten.

Oklar orsak

De övriga lägenheterna behövde aldrig evakueras. Räddningstjänsten hade kvar en styrka på platsen ett tag för att vädra ut all rök ur byggnaden.

Vad som orsakade branden är ännu oklart. Tekniker ska undersöka den eldhärjade lägenheten.

– Vi har rubricerat det som mordbrand. Det är ett standardförfarande för att få tillgång till fler utredningsåtgärder, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisens region Väst, vid 23-tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mölndal