Frisörsalongen klipper sjuksköterskor för halva priset

Gerry och hans kollegor ska klippa sjuksköterskor för halva priset.
Gerry och hans kollegor ska klippa sjuksköterskor för halva priset.

För att visa sin uppskattning till sjuksköterskorna erbjuder Gerry dem halva priset på klippning under en månads tid.

– Jag vill på något sätt visa att ”fasen, vilket bra jobb ni gör”, säger han.

För flera år sedan besökte Gerry Löfgren sin sjuka mamma på akuten.

– Då såg jag alla dessa fantastiska människor inom sjukvården. Det var då kände att jag ville göra något gör dem.

Därför erbjuder han nu alla sjuksköterskor en klippning för halva priset på salongen Hårgänget på Södermalm i Stockholm, som han är delägare till.

– Jag kan inte bara sitta och lyssna på politiker som lovar och tycker så mycket – jag vill på något sätt visa att ”fasen, vilket bra jobb ni gör”.

”Vi visar att vi backar dem”

Hans personal var inte sena med att ställa upp när han presenterade sin idé, trots att det innebär att de kommer att tjäna lite mindre pengar.

– Nu gör vi något för dessa människor, istället för att titta på.

Erbjudandet började gälla i måndags och gäller till och med februari – och gäller även undersköterskor poängterar Gerry.

Vi vill ge lite tillbaka till alla de sjuksköterskor i stan som tagit hand om oss, våra föräldrar och våra barn. Utan er omtanke skulle livet se annorlunda ut för oss alla. Dessvärre kan vi inte höja era löner, vilket de som kan borde göra, men vi kan visa vår omtanke på annat sätt”, skriver salongen på sin Facebooksida.

Han hoppas nu att fler tar efter salongens initiativ för att visa sin uppskattning till personalen inom sjukvården och att de bryr sig om deras situation.

– En sjuksköterska sa att det känns bra att det är några som är på deras sida, det är det som är det viktigaste – att vi visar att vi backar dem.

Publisert: