Borlänge

Skulle köpa godis – blev slagna och bestulna av andra barn

Av: 

Sophie Tanha

NYHETER

Kenneth och Eva Holm Nordlander lät sina 7, 10 och 12 år gamla barn panta familjens burkar och köpa godis för pengarna.

Men utanför affären omringades de av andra barn och tonåringar som misshandlade dem och tog allt godis.

– Vi är helt chockade. De kommer nog inte våga gå till affären mer, säger Eva Holm Nordlander.

Två pojkar, sju och tolv år, och deras tioåriga syster fick under fredagen ett toppenerbjudande från sina föräldrar. Vanligtvis brukar de inte få gå till affären själva, fastän den bara ligger tre minuter från familjen Nordlanders bostad i Borlänge. Men nu skulle de få panta alla burkar och flaskor som familjen samlat på sig. Pengarna fick de själva köpa godis och läsk för.

– När de kommer ut från affären blir de omringade av ett gäng yngre killar, som var i deras ålder ungefär, och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå dem och sen ryckte de godiset ifrån dem, berättar pappa Kenneth Nordlander.

Chockade och rädda

När barnen kom hem, med blåmärken på benen och en bula i tolvåringens panna efter att ha blivit knäad i pannan var de chockade.

När Kenneths barn kom ut från affären blev de omringade av ett gäng yngre killar, och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå dem och sen ryckte de godiset ifrån dem.
När barnen kom hem, med blåmärken på benen och en bula i tolvåringens panna efter att ha blivit knäad i pannan var de chockade.

– Flickan blev väldigt rädd och hade börjat grina. Henne gjorde de inte så mycket mot, knuffade lite bara, men hon hade sett pojkarna få smällar i huvudet och bli sparkade, säger mamma Eva Holm Nordlander.

Barnen ville inte ha något nytt godis den kvällen. Kenneth och Eva ringde polisen som tog barnens vittnesmål och fotograferade bulan i pannan.

– Vi fick sätta oss ner och prata länge under kvällen, så de inte får några mardrömmar eller så. Det här var fruktansvärt för dem. De kommer nog inte våga gå ner till affären mer även om vi följer med, säger Eva.

Svår rubricering för polisen

Polisen bekräftar att en anmälan om brott mot tre barn har kommit in i Borlänge. Men brottsrubriceringen är inte klar än. Just nu faller ärendet under misshandel och stöld, men det kan komma att ändras under utredningens gång, berättar region Bergslagens presstalesperson Stefan Wickberg.

– Här har det varit så pass mycket tvång och våld att de ändå fick lämna ifrån sig godiset de handlat. Det är snubblande nära rekvisiten för rån, säger Stefan Wickberg om fallet.

Polisen bekräftar att det handlar om väldigt unga gärningspersoner. Vissa av dem ska gå i samma skola som barnen de rånade, berättar föräldrarna som kommer följa med till skolan på måndag för att prata med fröken.

Men redan i dag ska familjen i väg till en annan butik.

– De ska få plocka på sig allt godis de förlorade i går, säger Eva.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

När barnen kom ut från affären blev de omringade av ett gäng yngre killar, och ett gäng större tonårskillar.
Kenneth tillsammans med en av sina pojkar.
Godis.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Borlänge

Rån