Efter filmen på knivattacken – polisen nära ett gripande

avMagnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:

På torsdagen kunde Aftonbladet visa bilder från knivattacken som inträffade på Burger King i centrala Uppsala i lördags. Nu är polisen nära ett gripande.

– Vi har fått in bra tips, och vi tror oss veta vilka de tre gärningspersonerna är, säger Stefan Hamnstedt, inspektör på polisen i Uppsala.

Det var i samband med ett bråk på Burger King i centrala Uppsala som två män knivhöggs i ryggen. Efter den brutala attacken, som inträffade vid 23-tiden i lördags, fick de båda männen föras med ambulans till Akademiska sjukhuset.

På torsdagen valde Aftonbladet att visa filmen från den brutala knivattacken, och efter detta har polisen fått flera tips som pekar på samma gärningspersoner.

– Vi har fått in väldigt många tips från allmänheten efter publiceringen igår, och vi tror oss veta vilka gärningspersonerna är, säger Stefan Hamnstedt, inspektör på polisen i Uppsala.

”Polisen söker fler vittnen”

Efter knivattacken genomförde polisen en förundersökning om grov misshandel på platsen, och flera förhör har hållits med vittnen under veckan. Och nu tror sig polisen vara männen på spåret.

– Jag är ganska säker på att vi kommer att hitta dem. Men vi är fortfarande väldigt intresserade av att komma i kontakt med fler vittnen som vet något om händelsen, eller som känner igen någon av gärningspersonerna.

Fotnot: Aftonbladet visar bara hur en av de misstänkta gärningsmännen ser ut, han som bevisligen begår ett brott genom att utdela knivhugg. Allvaret i misstankarna mot de andra misstänkta gärningsmännen är oklart.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM